Τι προσφέρω

Ως επαγγελματίας προσφέρω υπηρεσίες και προϊόντα στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων για βελτίωση ζωής, απόδοσης, σχέσεων, επιτυχία και καλύτερη ζωή. Προσφέρω και εκπαίδευση σε τεχνικές εργασίας για επαγγελματίες πρόνοιας, ψυχικής υγείας, φροντίδας ανθρώπων, εκπαίδευσης (θεραπευτές, ιατρούς, συμβούλους, coaches, εκπαιδευτικούς κ.ά.) για να βοηθούν με αυτές τους πελάτες τους. Αυτό το κάνω με τρεις συγκεκριμένες ιδιότητες: Του Προπονητή (Coach), του Εκπαιδευτή (Trainer) και του Συγγραφέα.

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω

Μπορώ να σε βοηθήσω ατομικά άμεσα να λύσεις προβλήματα, να εξελιχθείς, να επιτύχεις στόχους, να βελτιώσεις τη ζωή σου με τρόπους όπως, ενδεικτικά:

  • Ξεκαθάρισμα στόχων σχετικά με προσωπική ζωή, εργασία, σχέσεις και τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.
  • Ουσιαστική συναισθηματική αποφόρτιση και συναισθηματικό ξεμπλοκάρισμα, ακόμα και σε δύσκολα και χρόνια θέματα, π.χ. προβλήματα σχέσεων, αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης, απώλειας, άγχους, συναισθηματικού στρες από οποιαδήποτε πηγή, κ.ά.
  • Βελτίωση ως και πλήρη απελευθέρωση από ψυχοσωματικά προβλήματα, ακόμα και κρίσεις άγχους ή πανικού.
  • Επαναφορά ή αύξηση απόδοσης σε εργασία, δραστηριότητες αθλητικές και καλλιτεχνικές, σπορ κ.ά.
  • Διευκόλυνση λήψης ή και άμεσης υλοποίησης σημαντικών αποφάσεων, μη κατευθυντικά.
  • Βελτίωση ως και πλήρη απαλλαγή από έντονους φόβους και φοβίες.
  • Βελτίωση σχέσεων, προσωπικών και επαγγελματικών.
  • Μόνιμη αποφόρτιση επώδυνων και τραυματικών αναμνήσεων.
  • Απαλλαγή από κάπνισμα και υπερφαγία.
  • Εκπαίδευση σε τεχνικές επέμβασης στο συναισθηματικό και στο νοητικό πεδίο, όπως το EFT (Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) ή το NLP (Νευρο-γλωσσικός Προγραμματισμός).

Μιας και δεν είμαι ψυχοθεραπευτής ή ψυχίατρος και δεν τους υποκαθιστώ, συνεργάζομαι με αυτούς για περιπτώσεις που άπτονται της αρμοδιότητάς τους και όποτε αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που θέλει ειδική διαχείριση (π.χ. ψυχικές διαταραχές).

Μπορώ επίσης να βοηθήσω τον οργανισμό, την επιχείρηση ή την ομάδα σου να λύσουν κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την ατομική απόδοση στελεχών, εργαζομένων, συνεργατών, ή και της ομάδας ολόκληρης ως σύστημα (π.χ. λόγω θεμάτων συνεργασίας, επικοινωνίας ή ατομικών ιδιαιτεροτήτων).

Η βοήθεια που προσφέρω είναι ουσιαστική, πάντα στοχευμένη, με άμεσα αποτελέσματα! Δεν προσφέρω απλά κόλπα παρακίνησης και ενδυνάμωσης που συχνά λειτουργούν επιφανειακά και προσωρινά (και θα μπορούσες να βρεις και ένα βιβλίο ή ένα βίντεο στο Διαδίκτυο), ούτε απλές συζητήσεις που θα μπορούσες να κάνεις με κάποιον φίλο, ακόμα και γνώστη. Προσφέρω εξατομικευμένη, εξελικτική καθοδήγηση και επίλυση προβλημάτων με ειδικά, σύγχρονα εργαλεία και πρακτικές που πραγματικά επιτυγχάνουν την αλλαγή και την εξέλιξή σου.

Δες παρακάτω τον τρόπο που παρέχονται όλα αυτά.


Ατομική καθοδήγηση και συμβουλευτική (συνεδρίες life coaching, performance coaching, relationship coaching)

Βοηθώ το άτομο, ως Προπονητής Ζωής, Απόδοσης και Σχέσεων να θέσει ή/και να ξεκαθαρίσει ατομικούς στόχους βελτίωσης ζωής ή απόδοσης με βάση πραγματικές ανάγκες του και εφαρμόζουμε μαζί ειδικές τεχνικές κινητοποίησης, ενεργοποίησης, αφαίρεσης εσωτερικών εμποδίων και αυτοπεριορισμών, παρακολούθησης και επαλήθευσης για την επίτευξη των στόχων.

Τέτοιοι στόχοι μπορεί να είναι π.χ. η αύξηση της ψυχικής ανθεκτικότητας, η απόκτηση ικανοτήτων επικοινωνίας ή ομιλίας σε κοινό, η ψυχοσωματική απελευθέρωση, η επαγγελματική εξέλιξη (αλλαγή εργασίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας, εξέλιξη εντός εργασίας, κ.λπ.), η νοητική προετοιμασία για συγκεκριμένες προκλήσεις (εξετάσεις, αντιπαραθέσεις, δίκες, διαζύγια, κ.λπ.), η αύξηση ή επαναφορά απόδοσης σε αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η λήψη και υλοποίηση σημαντικών αποφάσεων (διακοπή σχέσεων, ανάληψη σημαντικών ευθυνών, κ.λπ.) κ.ά.

Η (συν)εργασία είναι πάντα εξαιρετικά στοχευμένη και σε συνδυασμό με τη χρήση προηγμένων τεχνικών (EFT, NLP, κ.ά.) έχουμε γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δια ζώσης ή διαδικτυακά.


Ομαδική καθοδήγηση και συμβουλευτική (group coaching)

Δημιουργώ και διαχειρίζομαι μικρές ομάδες ανθρώπων με παρόμοια ενδιαφέροντα, προβλήματα, συγκεκριμένους στόχους και προκαθορισμένη χρονική διάρκεια.

Ως συντονιστής αυτών των ομάδων καλλιεργώ τις προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες και καθοδηγώ στην επίλυση προβλημάτων και επίτευξη στόχων για κάθε συμμετέχοντα. Οι ομάδες συνευρίσκονται δια ζώσης ή διαδικτυακά.


Σεμινάρια, εργαστήρια, επαγγελματικά προγράμματα, πιστοποιήσεις και εποπτεία για την απόκτηση σχετικών δεξιοτήτων

Διδάσκω στο ευρύ κοινό (για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη) και σε επαγγελματίες (για χρήση σε πελάτες τους) τεχνικές που χρησιμοποιώ και ο ίδιος, κυρίως του EFT και του NLP. Επίσης πιστοποιώ επαγγελματίες (Practitioners) στο EFT, μετά από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Η διδασκαλία γίνεται σε μικρές ομάδες, δια ζώσης ή διαδικτυακά, με μείγμα θεωρίας, επιδείξεων, ασκήσεων και πρακτικής των συμμετεχόντων. Η προσωπική μου υποστήριξη σε κάθε εκπαιδευόμενο εντός (όσο το επιτρέπει ο χρόνος) και εκτός μαθήματος διασφαλίζει ακόμα περισσότερο την απόκτηση και τη χρήση των νέων γνώσεων από όλους.

Σχεδιάζω και επιμέλουμαι ο ίδιος τα σεμινάρια, εργαστήρια και επαγγελματικά προγράμματα με βάση διεθνή πρότυπα, καλές πρακτικές και κώδικες δεοντολογίας. Επίσης παρέχω εποπτεία στους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το EFT.

Ενδεικτικά:

Τα τελευταία χρόνια με συναρπάζει και η δημιουργία ατομικών διαδικτυακών μαθημάτων, διότι μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει εύκολα από το χώρο του χωρίς να “ενοχλείται” από άλλους, με πολύ προσιτό κόστος και με δυνατότητα να κάνει όσες επαναλήψεις θέλει. Σκοπεύω να φτιάξω πολλά τέτοια μαθήματα ακριβώς διότι μου επιτρέπουν να βοηθήσω πολύ περισσότερο κόσμο, χωρίς γεωγραφικούς, χρονικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Ενδεικτικά:


Βιβλία, εγχειρίδια, οδηγοί, άρθρα, κείμενα σε έντυπα και στο Διαδίκτυο

Μεταδίδω τις γνώσεις και την πείρα μου σε αυτούς που μπορούν να ωφεληθούν με υπευθυνότητα, ακρίβεια, ευχρηστία. Τα κείμενά μου εξηγούν, περιγράφουν, αναλύουν, συνοψίζουν, καθοδηγούν, επιμορφώνουν και παρέχουν θεωρητικές ή/και πρακτικές γνώσεις, οδηγίες και συμβουλές κατά περίπτωση, ανάλογα με το θέμα και το κοινό όπου απευθύνονται.

Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η λογική και επιστημονική όψη και βάση των πραγμάτων αλλά και να μεταφέρονται στο ευρύ κοινό με τρόπο κατανοητό, πρακτικό, άμεσα εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό.


Ομιλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις

Μεταφέρω πληροφορίες, εντυπώσεις, ιδέες, πρακτικές με συγκεκριμένους πάντα στόχους, σε μικρές και μεγάλες ομάδες. Χρησιμοποιώ τις γνώσεις μου και ειδικές τεχνικές για να εντυπωθούν οι σημαντικές πληροφορίες και τα μηνύματα που χρειάζεται το κοινό.

Ενδεικτικά θέματα είναι η επίτευξη στόχων, η διαχείριση συναισθημάτων, η επίλυση συγκρούσεων, η επικοινωνία (ατομικά και σε ομάδες), η βελτίωση σχέσεων, η προσωπική παρακίνηση και ενδυνάμωση, κ.ά.


Επικοινώνησε τώρα μαζί μου για να μου θέσεις το αίτημά σου για βοήθεια ή να δούμε μαζί πώς μπορώ να βοηθήσω.