Αν δεν διεκδικήσεις κάτι, είναι πολύ πιθανό να μην το πάρεις!

Διεκδίκησε αυτό που θέλεις! Αυτό που σε παθιάζει! Αυτό που σε φτιάχνει! Με κάθε τρόπο!

Καλύτερα να διεκδικείς ακόμα και με λάθος τρόπο παρά να περιμένεις κλεισμένος στο καβούκι της αμφιβολίας, στη φυλακή του φόβου της αποτυχίας ή της απόρριψης. Γιατί αν δεν διεκδικήσεις είναι πολύ πιθανό και να μην το πάρεις!

Τα σημαντικά και τα πολύ αξιόλογα δεν χαρίζονται, κερδίζονται! Με κόπο, με τρόπο, με επιμονή, με προσπάθεια, συχνά ακόμα και με κίνδυνο…

Χρησιμοποίησε όλες τις ικανότητές σου, ξεπέρνα τον εαυτό σου αν χρειαστεί, δείξε τη δύναμη σου και την επιθυμία σου και οι πιθανότητες να μην τα καταφέρεις θα ελαχιστοποιηθούν.

Γίνε οδοστρωτήρας και φτιάξε το δρόμο προς το στόχο σου αν δεν υπάρχει ήδη. Κι αν υπάρχει δρόμος, δες τα εμπόδια ως ασκήσεις προπόνησης και ενδυνάμωσης και τίποτα παραπάνω.

Διεκδίκησε ως δικαιούχος, όχι ως ικέτης. Μην παρακαλάς αλλά και μην τα παρατάς.

Βάλε πάθος στον πόθο σου και ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις θα έχεις πάρει πολύτιμα μαθήματα για την επόμενη φορά, την επόμενη προσπάθεια, το επόμενο βήμα στο ταξίδι των εμπειριών της ζωής.

Αν δεν σου αρέσει όλο αυτό, ζήσε τη ήσυχη ζωούλα σου σε μία απόμερη γωνιά και άσε να διεκδικήσουν και να σου πάρουν αυτά που θέλεις άλλοι, ίσως λιγότερο ικανοί ή αξιόλογοι από σένα, αλλά πιο παθιασμένοι και αποφασισμένοι.  Αλλά μετά μην κατηγορείς αυτούς, την κοινωνία, τις καταστάσεις, τα αντικείμενα ή τα πρόσωπα του πόθου σου που δεν έγιναν δικά σου!

Ζήσε με πόθο, διεκδίκησε με πάθος, κάνε τη ζωή σου ενδιαφέρουσα και συναρπαστική!

Copyright 2019 Υπάτιος Βαρελάς
Πρώτη δημοσίευση: Εναλλακτική Δράση (με άλλον τίτλο)

Μοιραστείτε αυτήν τη σελίδα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *